Rukola -semienka
Rukola - nazývaná tiež šalátová rukola - je známa hlavne v talianskej kuchyni ako pikantná šalátová prísada. (Patrí medzi hlienotvorné semená a je to ľahký klíčok, preto by ste semená nemali prikrývať a strikať vodou každý deň)
Chuť: Rovnako ako väčšina rastlín kapusty, aj čerstvé výhonky rukoly majú aromatickú a korenistú chuť. Pretože výhonky rukoly majú dosť intenzívnu chuť, stačí malé množstvo, aby mali jedlá alebo šaláty svoju orieškovú arómu.
Zloženie: Obsahuje veľa horčicových olejov, kyselinu listovú, je bohatý na vitamíny A, B1, B2, B3, C a D, ako aj na minerály draslík, vápnik a fosfor.
Použitie: do šalátov, na chlieb, smoothies, bylinkový tvaroh a zvlášť dobre sa hodí k stredomorskej kuchyni.
Pozitívne vlastnosti: Stimuluje trávenie, močopudné, vrátane kyseliny listovej je potrebná pre bezproblémovú funkciu červených krviniek a imunitných buniek. Hovorí sa tiež o prevencii infarktu, mŕtvici a demencii.
Rukola - nazývaná tiež šalátová rukola - je známa hlavne v talianskej kuchyni ako pikantná šalátová prísada. (Patrí medzi hlienotvorné semená a je to ľahký klíčok, preto by ste semená nemali prikrývať a strikať vodou každý deň)
Chuť: Rovnako ako väčšina rastlín kapusty, aj čerstvé výhonky rukoly majú aromatickú a korenistú chuť. Pretože výhonky rukoly majú dosť intenzívnu chuť, stačí malé množstvo, aby mali jedlá alebo šaláty svoju orieškovú arómu.
Zloženie: Obsahuje veľa horčicových olejov, kyselinu listovú, je bohatý na vitamíny A, B1, B2, B3, C a D, ako aj na minerály draslík, vápnik a fosfor.
Použitie: do šalátov, na chlieb, smoothies, bylinkový tvaroh a zvlášť dobre sa hodí k stredomorskej kuchyni.
Pozitívne vlastnosti: Stimuluje trávenie, močopudné, vrátane kyseliny listovej je potrebná pre bezproblémovú funkciu červených krviniek a imunitných buniek. Hovorí sa tiež o prevencii infarktu, mŕtvici a demencii.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.