Červená kapusta - semienka
Červená kapusta je jednou z najzdravších mikrogreenov. Napríklad má až 260-krát viac betakaroténu, 6-krát viac vitamínu C a 40-krát viac vitamínu E na gram ako celá dospelá červená kapusta.
CHUŤ
Čerstvá červená kapusta má jemnú chuť, ktorá mierne pripomína kapustu.
CHARAKTERISTIKA
Zelená červená kapusta je jednou z najzdravších mikrozelených rastlín. Má vysoký obsah vitamínov A, B1, B2, B3, C a veľké množstvo vlákniny, dôležitých minerálov (ako je železo, draslík, vápnik, horčík, síra, zinok) a horčicových olejov. Obsahuje tiež veľa prírodných antioxidantov a stopových prvkov. Flavonoidy sú ďalšou dôležitou zložkou. Vyskytujú sa hlavne v červenej zelenine a podobne ako karotenoidy sú široko rozšírené vo flóre.
POUŽITIE: do šalátov, na chlieb, na odšťavovanie, do smoothies, bylinkových tvarohov, s ovocím alebo ako ozdoba vašich jedál.
POZITÍVNE VLASTNOSTI: Zlepšenie imunitného systému, antikarcinogénne, diuretické a tráviace účinky
Červená kapusta je jednou z najzdravších mikrogreenov. Napríklad má až 260-krát viac betakaroténu, 6-krát viac vitamínu C a 40-krát viac vitamínu E na gram ako celá dospelá červená kapusta.
CHUŤ
Čerstvá červená kapusta má jemnú chuť, ktorá mierne pripomína kapustu.
CHARAKTERISTIKA
Zelená červená kapusta je jednou z najzdravších mikrozelených rastlín. Má vysoký obsah vitamínov A, B1, B2, B3, C a veľké množstvo vlákniny, dôležitých minerálov (ako je železo, draslík, vápnik, horčík, síra, zinok) a horčicových olejov. Obsahuje tiež veľa prírodných antioxidantov a stopových prvkov. Flavonoidy sú ďalšou dôležitou zložkou. Vyskytujú sa hlavne v červenej zelenine a podobne ako karotenoidy sú široko rozšírené vo flóre.
POUŽITIE: do šalátov, na chlieb, na odšťavovanie, do smoothies, bylinkových tvarohov, s ovocím alebo ako ozdoba vašich jedál.
POZITÍVNE VLASTNOSTI: Zlepšenie imunitného systému, antikarcinogénne, diuretické a tráviace účinky
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.