Bio reďkovka na klíčenie
Vypestované klíčky reďkovky svojou štipľavou chuťou pripomínajú dospelú reďkovku. Sú plné vitamínov, antioxidantov, enzýmov a minerálnych látok. Ozvláštnia chuť vašich jedál a dodajú im sviežosť, šťavnatosť a mierne pikantnú chuť. Obsahujú vitamíny skupiny B a vitamíny C a A. Ich konzumáciou si zadovážite aj potrebný prísun minerálnych látok, akými sú železo, vápnik, horčík, draslík, fosfor a sodík, sú bohaté aj na antioxidanty.
Vypestované klíčky reďkovky svojou štipľavou chuťou pripomínajú dospelú reďkovku. Sú plné vitamínov, antioxidantov, enzýmov a minerálnych látok. Ozvláštnia chuť vašich jedál a dodajú im sviežosť, šťavnatosť a mierne pikantnú chuť. Obsahujú vitamíny skupiny B a vitamíny C a A. Ich konzumáciou si zadovážite aj potrebný prísun minerálnych látok, akými sú železo, vápnik, horčík, draslík, fosfor a sodík, sú bohaté aj na antioxidanty.
Návod na prípravu: Semienka po dobu 6-8 hodín necháme namočené vo vode. Následne umiestnite do nakličovacej nádoby. Počas doby klíčenia semienka preplachujte vodou min 2x denne. Semienkam doprajte čas na klíčenie, približne 3-5 dní, po tejto dobe sú semienka plne naklíčené a pripravené na konzumáciu.
Použitie: klíčky reďkovky dodajú vaším jedlám sviežosť, šťavnatosť a mierne pikantnú chuť, skvelo chutia v šalátoch, na čerstvom chlebíku namazanom maslom alebo vašou obľúbenou nátierkou, poslúžia ako chutná ozdoba polievok, cestovín, možno využiť aj do smoothies, chuťovej fantázii sa medze nekladú, výber je na vás
Skladovanie: Semienka skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.