Bio MUNGO fazuľa na klíčenie
Fazuľa mungo (vigna zlatá) známa svojim bohatým výskytom živín, vitamínov, minerálov, bielkovín a vlákniny, zaručene obohatí vaše jedlá a zabezpečí potrebnú vitamínovú bombu pre vaše zdravie. Je obľúbenou surovinou v mnohých svetových kuchyniach, medzi nimi aj ázijskou, thajskou, obľúbenosti sa teší aj v Číne, či Indii. Chuť vypestovaných klíčkov mungo fazuliek majú chuť podobnú čerstvému hrášku a fazuli. Klíčky sú mimoriadne bohaté na vitamíny (A, C, E a vitamíny skupiny B), sú zdrojom mnohých minerálnych látok (železo, vápnik, draslík, horčík).
Fazuľa mungo (vigna zlatá) známa svojim bohatým výskytom živín, vitamínov, minerálov, bielkovín a vlákniny, zaručene obohatí vaše jedlá a zabezpečí potrebnú vitamínovú bombu pre vaše zdravie. Je obľúbenou surovinou v mnohých svetových kuchyniach, medzi nimi aj ázijskou, thajskou, obľúbenosti sa teší aj v Číne, či Indii. Chuť vypestovaných klíčkov mungo fazuliek majú chuť podobnú čerstvému hrášku a fazuli. Klíčky sú mimoriadne bohaté na vitamíny (A, C, E a vitamíny skupiny B), sú zdrojom mnohých minerálnych látok (železo, vápnik, draslík, horčík).
Návod na prípravu: Semienka po dobu 8-12 hodín necháme namočené vo vode. Následne umiestnite do nakličovacej nádoby. Počas doby klíčenia semienka preplachujte vodou min 2x denne. Semienkam doprajte čas na klíčenie, približne 3-5 dní, po tejto dobe sú semienka plne naklíčené a pripravené na konzumáciu.
Použitie: klíčky fazule mungo výborne chutia v šalátoch, na čerstvom chlebíku namazanom maslom alebo vašou obľúbenou nátierkou, poslúžia ako chutná ozdoba polievok, cestovín, možno využiť aj do zelených smoothies, chuťovej fantázii sa medze nekladú
Skladovanie: Semienka skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.