Bio cícer na klíčenie

Cícer je surovinou známou najmä v krajinách blízkeho východu, južnej Ázie a Stredomoria. Jeho obľube sa v súčasnosti tešíme aj v európskych krajinách, niet sa čomu čudovať, nakoľko semená cíceru sa vyznačujú bohatým obsahom bielkovín. Cícer je skvelým zdrojom folátu, mangánu a dobrým zdrojom železa,  vápnika,  horčíka. Z radu vitamínov je dobrým zdrojom vitamínov K, A, E a B6. Cícerové klíčky majú vysoký obsah aj vitamínu C. 

Variant:
Dostupnosť Skladom Skladom Zvoľte variant
Kód: 139/50G 139/100 Zvoľte variant
€1,40 €2,30 od €1,40
Bio cícer na klíčenie
Dizajn vhodný do každej domácnosti
Dizajnové produkty
Vhodné do každej miestnosti
Doprava zadarmo
Doprava zadarmo
Na všetky objednávky nad 70€ cez Pacektu
Cez 3000 výdajných miest
Cez 3000 výdajných miest
po celom Slovensku
Tovar skladom Vám doručíme do 48 hodín
Tovar skladom
Vám doručíme do 48 hodín

 

Cícer je surovinou známou najmä v krajinách blízkeho východu, južnej Ázie a Stredomoria. Jeho obľube sa v súčasnosti tešíme aj v európskych krajinách, niet sa čomu čudovať, nakoľko semená cíceru sa vyznačujú bohatým obsahom bielkovín. Cícer je skvelým zdrojom folátu, mangánu a dobrým zdrojom železa,  vápnika,  horčíka. Z radu vitamínov je dobrým zdrojom vitamínov K, A, E a B6. Cícerové klíčky majú vysoký obsah aj vitamínu C. 

Návod na prípravu: Semienka po dobu 8-12 hodín necháme namočené vo vode. Následne umiestnite do  nakličovacej nádoby. Počas doby klíčenia semienka preplachujte vodou min 2x denne. Semienkam doprajte čas na klíčenie, približne 3-5 dní, po tejto dobe sú semienka plne naklíčené a pripravené na konzumáciu.

Použitie: vypestované klíčky cíceru výborne chutia v šalátoch, na čerstvom chlebíku namazanom maslom alebo vašou obľúbenou nátierkou, poslúžia ako chutná ozdoba polievok, cestovín, výber je na vás a vašich chutiach

Skladovanie: Semienka skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: