Bio cícer na klíčenie
Cícer je surovinou známou najmä v krajinách blízkeho východu, južnej Ázie a Stredomoria. Jeho obľube sa v súčasnosti tešíme aj v európskych krajinách, niet sa čomu čudovať, nakoľko semená cíceru sa vyznačujú bohatým obsahom bielkovín. Cícer je skvelým zdrojom folátu, mangánu a dobrým zdrojom železa, vápnika, horčíka. Z radu vitamínov je dobrým zdrojom vitamínov K, A, E a B6. Cícerové klíčky majú vysoký obsah aj vitamínu C.
Cícer je surovinou známou najmä v krajinách blízkeho východu, južnej Ázie a Stredomoria. Jeho obľube sa v súčasnosti tešíme aj v európskych krajinách, niet sa čomu čudovať, nakoľko semená cíceru sa vyznačujú bohatým obsahom bielkovín. Cícer je skvelým zdrojom folátu, mangánu a dobrým zdrojom železa, vápnika, horčíka. Z radu vitamínov je dobrým zdrojom vitamínov K, A, E a B6. Cícerové klíčky majú vysoký obsah aj vitamínu C.
Návod na prípravu: Semienka po dobu 8-12 hodín necháme namočené vo vode. Následne umiestnite do nakličovacej nádoby. Počas doby klíčenia semienka preplachujte vodou min 2x denne. Semienkam doprajte čas na klíčenie, približne 3-5 dní, po tejto dobe sú semienka plne naklíčené a pripravené na konzumáciu.
Použitie: vypestované klíčky cíceru výborne chutia v šalátoch, na čerstvom chlebíku namazanom maslom alebo vašou obľúbenou nátierkou, poslúžia ako chutná ozdoba polievok, cestovín, výber je na vás a vašich chutiach
Skladovanie: Semienka skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.